Veronika Kašáková pět týdnů po porodu: Jak se vede jejímu vážně nemocnému synovi?

Veronika Kašáková 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. března 2021 13:20

Veronika Kašáková zažila pořádný šok, Radost z narození syna Matyáše brzy vystřídaly obavy o jeho zdraví. Od porodu už uplynulo pár týdnů a modelka prozradila, co jí pomáhá se s nemocí jejího chlapečka alespoň trochu smířit!

Modelka Veronika Kašáková se postupně smiřuje s tím, že její milovaný chlapeček nikdy nebude zdravý. Lékaři mu po porodu zjistili vzácnou metabolickou vadu, kvůli které nemůže jíst téměř žádné bílkoviny. Jeden telefonát z nemocnice tak navždy změnil celou její rodinu.

A i když si novopečená maminka na instagramu čas od času posteskne, že život je pes, nové výzvě v jejím životě se postavila čelem! Fanoušky pravidelně na sociálních sítích informuje, co se u nich doma děje a jak si malý Matyáš vede.

„Objevuji svět už 5 týdnů a moc se mi tu líbí, máte tu to opravdu hezké. Já se hodně směju a mám toho čím dál tím víc na práci,“ píše šťastná maminka jménem svého synka.

I když je fenylketonurie, kterou chlapeček trpí, vážný problém a v případě nedodržování speciální diety může dokonce vést k poškození mozku, Kašákové pomohlo, že se spojila s jinými lidmi, kteří s nemocí už mají své zkušenosti. „Také jsem se spojil s ostatními dětmi a i dospěláky, kteří jsou jako já a taky nesmí jíst bílkoviny a jsem za to hrozně rád, protože to hlavně uklidnilo mámu a tátu, všem vám děkujeme, že nám stále píšete, věřím, že vás už brzo třeba poznám i osobně,“ dodala jménem malého Matyáše Kašáková, která je vděčná za slova podpory a útěchy.

Témata: Veronika Kašáková