Kraus si udělal velmi netradiční průzkum mezi Čechy! Takovýhle výsledek ale nečekal!

Herec Jan Kraus 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. března 2018 21:07

Moderátor a bavič Jan Kraus se ve své show pozastavil nejen nad vývojem na Slovensku po smrti novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Zároveň se ale rozhodl pomoci Miloši Zemanovi v pátrání po smrtícím novičoku. Čechů se přímo zeptal, jestli ho náhodou nevyráběli. A výsledky ho opravdu překvapili?

Kraus na úvod přiznal, že sleduje dění u našich východních sousedů. „Sleduju i dění na Slovensku, kde se stala strašná vražda mladého novináře a jeho partnerky, je to hrozný, vzbudilo to ohromné emoce. Proběhla tam rekonstrukce vlády, premiér Robert Fico odstoupil,“ shrnul kauzu novináře Jána Kuciaka moderátor.

To ale není vše. „Najednou čtu v novinách, že v Itálii zvolili předsedou parlamentu Roberta Fica. Opravdu je Ital, který se jmenuje Roberto Fico, a je šéfem obou komor parlamentu. Takže se zdá, že to propojení Slovenska a Itálie je mnohem větší, než jsem si myslel. Dokonce nevím, jestli ten slovenský Robert Fico – existuje-li a není to jen jeden, který přejíždí z Itálie na Slovensko a zpátky - není původem Ital. To by ledacos vysvětlovalo,“ rýpnul si do slovenského politika Kraus.

Kromě toho se vrátil k anketě, kterou před několika dny zadal. Ptal se v ní: „Vyráběl někdo z vás Novičok?“. „Novičok je ta hnusná nervová látka na bázi plynu, která vás usmrtí. Otrávili tím ty dva lidi v Británii. Je to velká aféra, kvůli tomu vyhošťují evropské země ruské diplomaty a tak dál,“ vysvětloval divákům.

Zajímala ho prý jedna konkrétní věc. „Jednak osm procent tvrdí, že ho vyrábělo, protože asi netuší, že ho vyrábět nemohli, a nebo jsou to podobní vtipálci jako já – protože při výrobě tohoto plynu by většina lidí zemřela. 71 procent říká, že ne. Zároveň to dávám prezidentu Miloši Zemanovi jako svoji pomůcku. On dal pověřit Bezpečnostní informační službu, aby vyšetřila, jestli se to u nás vyrábělo nebo ne. Nejvíc mě zajímala moje oblíbená skupina „nevím“, která tentokrát dosáhla rekordního čísla 21 procent. Přátelé, 21 procent lidí, kteří nevědí, jestli náhodou nevyráběli smrtící nervový plyn, je ukázka toho, že v zemi není všechno v pořádku,“ dodal se smíchem Kraus.

Témata: Jan Kraus