Michal David se dočkal: Opožděný dárek k 60. narozeninám!

Michal David slavil šedesátiny 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

20. března 2021 19:00

Michal David loni oslavil kulaté 60. narozeniny, určitě si to ale představoval jinak. Do jeho plánů ovšem zcela zásadně vstoupila koronavirová pandemie. Dnes se dočká alespoň jednoho opožděného dárku.

Dokumentem ostravského studia České televize "Michal David - žít tak, jak se má" provede diváky jeho kolega Lou Fanánek Hagen. ČT odvysílá dokument Jindřicha Procházky v sobotu 20. března na programu ČT1. ČTK to řekla mluvčí ostravského studia Taťána Reková.

Dokument vznikal v roce 2020, v roce Davidových šedesátých narozenin. "Plány na velkolepou oslavu jubilea na vyprodaných koncertech v pražské O2 aréně však musel kvůli koronavirové pandemii zpěvák odložit," připomněla Reková.

"Bilancujícího umělce se podařilo zachytit například při práci v Divadle Broadway či na jednom z jeho mála povolených letních open air koncertů. Tvůrce dokumentu nechal zpěvák nahlédnout také do svého soukromí," dodala. 

Role průvodce příběhem Michala Davida se ujal textař a hudebník Lou Fanánek Hagen, jehož se slavným kolegou pojí dlouhodobá umělecká spolupráce na písních a muzikálech, ale také hudební a ideový antagonismus "pankáče a popíkáře" z dob předrevolučních.

Témata: Michal David