Honza Musil na straně Balzerové: „Výstižná“ slova herečky dělí národ na dva tábory!

Honza Musil

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. března 2021 12:52

Prezident Miloš Zeman se opět dostal do sporu s umělci, tentokrát kvůli kritice ceremoniálu, při němž se předávaly filmové ceny Český lev. Postavila se mu konkrétně Eliška Balzerová, jejíž slova označil za výstižná i moderátor Honza Musil. Jenže jsou i lidé opačného názoru.

Zajímavou diskuzi vyvolala výměna názorů mezi Eliškou Balzerovou a prezidentem Milošem Zemanem, respektive jeho mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Herečka se ohradil proti označení „snobská sebranka“ a vyzvala hlavu státu ke slušnosti.

Následné vyjádření mluvčího se neobešla bez reakce. Pustil se do něj především herec Filip Kaňkovský, když Ovčáčkovu odpověď označil za nevyžádanou. „Jste nevolený, nevyvolený a nepovolaný omyl ve funkci,“ vzkázal mu mimo jiné.

Na stranu Balzerové se postavil i moderátor Honza Musil, který přitom moderuje na televizní stanici, kde se poměrně dlouho vysílal pravidelný diskuzní pořad s prezidentem Zemanem. On ale evidentně k obdivovatelům současného nájemníka Pražského hradu nepatří.

„Myslím si, že to paní Eliška Balzerová napsala výstižně. Už je potřeba nemlčet!“ vzkázal prostřednictvím facebookového profilu, kde tato jeho slova pochopitelně vyvolala velkou debatu.

Třeba jedna z diskutujících ironicky poznamenala, že si teď všichni hrají na moralisty. „Ono je rozdíl mluvit a mluvit. Ano, hlava státu má na veřejnosti ctít slušnost. I výtka se dá říct slušně,“ odpověděl jí Musil.

Témata: Jan Musil Eliška Balzerová Miloš Zeman Jiří Ovčáček