Vladimír Kořen: Návrat do ČT? Ani náhodou! Moderátor si zvolil jinou kariéru!

Vladimír Kořen 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. března 2021 21:40 | Aktualizováno: 19. března 2021 22:02

Moderátor a propagátor vědy Vladimír Kořen (47) na konci loňského roku po deseti letech skončil jako starosta Říčan. I když se spekulovalo, že by se mohl vrátit ro redakce zpravodajství České televize, on nakonec zvolil úplnbě jinou kariéru!

Vladimíra Kořena televizní diváci znají jako moderátora pořadu Zázraky přírody, mnozí ale neví, že fušoval i do politiky. Dlouho působil jako starosta města Říčany. Kariéru komunálního politika ale nedávno vyměnil za dráhu učitele.

Podle samotného Kořena na tom není nic tak divného. „Já jsem prostě využil příležitosti, která se mně naskytla jako první. Přišel jsem do školy, kde učí moje žena. A my teďka čekáme miminko. Čtvrté dítě. Těsně před porodem,“ nastiňuje moderátor svou aktuální rodinnou situaci.

„A když jsem se bavil s panem ředitelem, tak on říkal: Hele, tři učitelé mně odcházejí a teďka ještě ty mně provedeš tohle. Tak nadějné paní učitelce, jako je tvoje žena, že ji pošleš na mateřskou. To bys nám měl vynahradit. Nechceš sem jít učit?“ popsal v rozhovoru s Lucií Výbornou pro Český rozhlas, jak se všechno semlelo.

Kořen dlouho neváhal. „A já jsem řekl: A to by šlo?“ prozradil nastávající tatínek. Tento nápad podle něj sice vznikl ze srandy, nadchnout děti pro fyziku a přírodu mu ale dává podle jeho slov prostě dává smysl. „Sám se přitom učím,“ dodává.

Ještě nedávno se přitom spekulovalo, že by se Kořen mohl vrátit do redakce zpravodajství České televize, kde už v minulosti působil. Stal se popularizátorem vědy a životního prostředí, za což obdržel cenu Česká hlava. Na obrazovku ČT přivedl například seriál České hlavy.

Témata: Vladimír Kořen Česká televize učitelé