Zemřela herečka Eva Vidlařová (†73): Pro divadlo ji objevil Bolek Polívka!

Eva Vidlařová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2021 8:45

Ve věku 73 let zemřela herečka Eva Vidlařová, kterou pro Husu na provázku objevil sám Bolek Polívka. Později se mihla i v řadě známých filmů, po revoluci však s hraním kvůli zdravotním potížím skončila.

O úmrtí Evy Vidlařové (†73) informovalo na svém facebooku Divadlo Husa na provázku, které připomnělo její začátky. Byl to totiž sám Bolek Polívka, kdo ji v roce 1975 vybral v konkurzu na roli Trudy Pezzové v inscenaci Pezza versus Čorba.

„Originální herečka, nezaměnitelná postava, svérázná divadelní tajemnice, silná a odvážná žena, které se vždycky a zásadně říkalo právě Truda, se stala duší souboru a zůstala s ním až do roku 1992, kdy ji začalo zrazovat zdraví,“ uvedli zástupci divadla.

Vidlařovou poté skolil únavový syndrom, který si přivodila v dobách minulého režimu neúnavným bojem proti komunismu. V 80. letech dokonce držela hladovku za propuštění politických vězňů.

Brněnské herečce se nevyhýbaly ani filmové role, ačkoliv jich nebylo mnoho. Kupříkladu si zahrála ve snímcích Kalamita, Jak básníkům chutná život, Tankový prapor a Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Témata: Eva Vidlařová úmrtí Divadlo Husa na provázku