Slzy, potlesk i gratulace. Ondřej Moravec definitivně ukončil kariéru!

Ondřej Moravec

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. března 2021 17:56

Když se Ondřej Moravec blížil do cíle svého posledního biatlonového závodu, nemohl uvěřit svým očím. Čekali tam na něj jeho nejbližší - manželka Veronika, dcera Rozálie a syn Ondřej.

"Já moc často nebrečím, ale tentokrát jsem brečel jako malé dítě. Vůbec jsem nečekal, že tam budou," řekl Moravec, který dnes v 36 letech ukončil kariéru ověnčenou třemi olympijskými medailemi a šesti z mistrovství světa.

Ještě ráno mluvil s manželkou po telefonu a domlouvali se, že domů přijede v pondělí. Nečekal, že vzhledem k opatření proti koronaviru by mohli z Letohradu přijet do Nového Města na Moravě. "A když jsem je viděl v cíli, tak to bylo nádherný. Nevím, jak se jim to podařilo, ale super, že tady byli. Musím poděkovat, že sem jeli."

Při loučení mu tleskali jeho reprezentační kolegové, realizační tým a organizátoři Světového poháru. Fanoušci ve Vysočina Areně kvůli pandemii chyběli.

Na velkoplošné obrazovce se odehrála v sestřihu celá Moravcova kariéra, ke které mu následně gratulovali a udělovali rady do nejbližších dnů třeba hokejista Jaromír Jágr, žokej Josef Váňa, oštěpařka Barbora Špotáková či judista Lukáš Krpálek.

"Bylo neskutečné, co se dělo v cíli. Chci poděkovat všem, kteří se na tom podíleli. Nerad bych na někoho zapomněl, prostě všem," řekl Moravec.

Témata: Ondřej Moravec (biatlonista)