Libor Bouček: Důrazný apel na Čechy kvůli koronaviru!

Libor Bouček

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. března 2021 15:13

Moderátor a novopečený tatínek Libor Bouček (40) žádá Čechy, aby se v současné koronavirové situaci chovali ohledně Zveřejnil také příběh jeho kamaráda, jehož dcera pracuje ve zdravotnictví.

Libora Boučka k sepsání statusu o koronaviru inspirovala zkušenost jeho kamaráda. „Mám kamaráda Martina. Neznám moc drsnějších chlapů, se kterejma se život nemazlil. Pracoval v uranovým dole, kde jde o život každou šichtu, jezdil rallye, a koronavirus mu víceméně na rok zavřel unikátní boudu nad Pecí pod Sněžkou. Celou tu dobu “krize” bere situaci, jak je. S úsměvem,“ uvádí na svém instagramu moderátor.

To se teď ale prý změnilo. Dcera zmíněného kamaráda totiž pracuje v nemocnici a kvůli únavě zkolabovala. Bouček dokonce zveřejnil i fotku oné zdravotnice. „Zatímco my zdraví a otestovaní spekulujeme nad pravidly a domáháme se jízdního řádu rozvolnění, děje se pár metrů od nás tohle. Naše nedůslednost může vést k tomu, že to někdo chytne, nic mu nebude, ale ten další v řadě už nebude mít štěstí a skončí v nemocnici. A nás se ten následek v nich de facto netýká,“ zdůraznil Bouček.

Běžní lidé podle něj netuší, co se ve zdravotnických zařízení vlastně děje. „Dění v nemocnicích denně nevidíme a můžeme si ho jen představit. A fantazie je velkorysá. A dokáže leccos vytěsnit. Dění ale ovlivnit můžeme. Protože být solidární s těmi, co v těch nemocnicích jsou, je právě součást naší svobody,“ je přesvědčen moderátor.

Situace, kterou popsal, se stala v Příbrami, jak ale sám varuje, v Česku se podobných incidentů denně dějí desítky. „Nehlasitě, možná nenápadně. Ale jsou to příběhy, co souvisí s každým z nás. Bez ohledu na politiku, vládu, předpisy - je při pohledu na tu fotku jasný, že opatrnost, ohleduplnost a důslednost ochrany vlastní a vlastní rodiny je základem chování těchto dnů. A týdnů. Prosím,“ apeluje na Čechy.

Lékařům, sestřičkám a dalšímu zdravotnickému personálu pak vyjádřil podporu. „Maximálně myslím nejen na Martinovu dceru a smekám před ní. Ale stejně tak myslím na další dcery a syny, kteří musí v cílové stanici řešit následky nejen pandemie, která prostě nastala, ale někdy i následky naší bohorovnosti. Což je zbytečný. A pro ně extrémně vyčerpávající. Tak jestli můžeme, nepřidělávejme jim práci. Držte se v Příbrami, Trutnově, Olomouci, Plzni, Ústí a dalších městech,“ vzkazuje Bouček.

Témata: Libor Bouček Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)