Nehoda kapely se neobešla bez zranění: Podruhé jsme se narodili, říkají členové Poetiky!

Členové skupiny Poetika po koncertu s fanoušky. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. března 2021 8:38 | Aktualizováno: 12. března 2021 14:20

K nepěkně vyhlížející dopravní nehodě došlo ve středu v Hradci Králové. Jejími účastníky navíc byli členové kapely Poetika, kteří se podle svých slov podruhé narodili. Co se přesně stalo?

Členové kapely Poetika jeli do východočeského města kvůli nahrávání živého vystoupení, nakonec ale budou více vzpomínat na něco jiného. „Dnes jsme se s Danielem a Ondřejem podruhé narodili. Tři vteřiny rozhodly, že tu ještě můžeme být. Šílená hra času,“ uvedl na facebooku rapper Eduard Rovenský.

„Taková ta klasická středa, když vystoupíte v Hradci ze zaparkovanýho auta a ještě než si u něj stihnete povytáhnout kalhoty, tak do vás vletí ko**t v bavoráku, co jede asi kilem přes obec. Pár metrů jsme se s Danem proletěli a jsme obouchaní a sešití, ale jinak jsme v pohodě,“ popsal karambol zpěvák Ondřej Brejška.

Sami policisté na webu naznačili, že vinu nejspíš nese dvacetiletý řidič BMW, který jel příliš rychle. Při předjíždění narazil do protijedoucí Hondy, přičemž jeho auto bylo vymrštěno na parkoviště, kde narazilo do Volskwagenu patřícího hudebníkům. „Při nehodě byla zraněna jak řidička vozidla Honda, tak tři lidé, stojící v době střetu u vozidla Volkswagen,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

„Policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou alkohol u všech řidičů. U jednoho z řidičů byl proveden test DrugWipe s pozitivním výsledkem na amfetamin,“ dodala s tím, že celková škoda se vyšplhala na 820 tisíc korun.

Muzikanti naštěstí vyvázli z nehody poměrně dobře, dokonce už se ozvali fanouškům. „Děkujeme za zprávy a podporu. Netřeba více slov,“ vzkázali na instagramu.

Témata: skupina Poetika Dopravní nehody Policie ČR