Novopečená maminka Kašáková: Strašlivý telefonát z nemocnice! Syn je vážně nemocný!

Veronika Kašáková 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. března 2021 14:59

Radost střídá strach. Veronika Kašáková se před pár týdny stala maminkou, jenže po porodu musela zpracovat jednu velice nepříjemnou zprávu. Fanouškům se o ní svěřila až poté, co se sama postavila na nohy.

Veronika Kašáková začala pondělní instagramový příspěvek slovy, že se jí zhroutil svět. Stačil jeden telefonát z nemocnice. „Matyášek má vzácnou metabolickou vadu, nemoc zvanou fenylketonurie,“ oznámila na sociální síti.

Dědičné onemocnění se projevuje neschopností štěpit jednu z aminokyselin. Chlapec tak nemůže jíst téměř žádné bílkoviny, protože by v takovém případě hrozilo poškození mozku. Navíc jde o neléčitelnou chorobu, řešením je jedině dieta.

„Já a jeho tatínek jsme takzvaní zdraví přenašeči tohoto onemocnění. Což jsme netušili a naším spojením vznikla 25 % pravděpodobnost, že se u našeho dítěte nemoc projeví. Bohužel se projevila,“ vysvětlila hrdá maminka svým fanouškům.

Kašáková skončila v péči psychologů, protože těžce zpracovávala fakt, že o jejím synovi se mluví jako o nemocném dítěti. „Díky bohu mé vlastní obviňování a otázku proč zrovna on, střídá pomalu, ale jistě přijmutí a nabírání síly,“ svěřila se.

Modelce se prý dál stává, že propadá panice a pláče hodiny v kuse. Je ale odhodlaná se o miminko postarat, jak nejlépe to s partnerem dokážou. „Pro nás jsi zdravý chlapec, který si vybral jen speciální cestu, těším se, co se díky tobě zase nového naučím. Milujeme Tě neskonale,“ vzkázala.

Témata: Veronika Kašáková