Smutný Český lev: Před rokem bylo vše jinak, vzpomíná dcera zesnulého Hryce

Andrej Hryc s dcerou Wandou 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. března 2021 16:19

V sobotu se v pražském Rudolfinu předávaly ceny Český lev. Česká filmová a televizní akademie ocenila herce a filmaře za jejich práci, pro jednu osobu byl ale tenhle večer poněkud jiný než jindy! Slovenská producentka Wanda Adamík Hrycová zavzpomínala, že přesně před rokem se její otec spolu s ní naposledy ukázal na společenské akci!

Pro filmaře byl tento víkend důležitý, akademie totiž ocenila jejich práci a vyhlásila nejlepší filmy a výkony za rok 2020. Nejlepším filmem se stal Šarlatán, nejvíce cen pak získal film Krajina ve stínu.

Pro producentku Wandu Adamík Hrycovou byl ale tento večer zásadní kvůli jiné věci! Předávání cen ji totiž připomnělo jejího nedávno zesnulého otce, herce Andreje Hryce!

Na facebooku se podělila o fotku z loňského předávání Českých lvů. „Takhle minulý rok.... naše poslední společenská událost,“ posteskla si Hrycová. Ještě loni totiž psala, jak se „cítí super“ a jak tráví večer se svým tatínkem.

Letošních Lvů se už ale Hryc nedožil. Slovenskému herci byla v dubnu 2020 diagnostikována akutní leukemie. Svůj boj se zákeřnou nemocí prohrál 31. ledna 2021.

Témata: Andrej Hryc Český lev