Monika Absolonová: Zlobu přetavila v dobrou věc, peníze už jsou!

Monika Absolonová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2021 8:40

Monika Absolonová často horuje na sociálních sítích za dobrou věc, což platilo i v případě investice, kterou potřebuje urychleně udělat jedna z pražských nemocnic. Zlobu vůči vládě se jí povedlo přetavit v něco dobrého.

Při léčbě onemocnění covid-19 jsou potřeba nejrůznější technologie, což se ještě více ukazuje při současném náporu na nemocnice. Na problém Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze nedávno upozornila Monika Absolonová.

Zástupci zdravotnického zařízení totiž museli prosit lidi o příspěvek na rekonstrukci a vybavení kyslíkové stanice. Na nutné úpravy byly potřeba celkem čtyři miliony korun. V tomto týdnu se je podařilo získat.

„Přátelé, akce kyslíková stanice dokončena! Ty peníze už mají! Já mám radost! Úplně Vás miluju a děkuju,“ oznámila Absolonová, která si řekla, že by státu mohla pomoci i při jiných projektech. „Do čeho se pustíme příště? Do D1?“ zeptala se v nadsázce.

Zpěvačka již předtím dala jasně najevo, co ji štve. „Ptát se, proč je nepodpoří ministerstvo zdravotnictví, nebudu, ptát se, proč jsme tady měli polní nemocnici za neuvěřitelný peníze, který se vyhodily z okna taky ne. Protože to je už mimo mé chápání,“ konstatovala.

Témata: Monika Absolonová