Karel Janeček postrádá obraz od Gotta: Prozradil, co se asi mohlo stát!

Karel Janeček 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. března 2021 10:10

Miliardář Karel Janeček se obrátil na policii, protože mu podle jeho tvrzení byl odcizen obraz od Karla Gotta. Sám poškozený boháč naznačil, k čemu asi tak mohlo dojít.

Obrazy z dílny Karla Gotta (†80) patří mezi cenné sběratelské kousky, pokud je nějaký k mání, je o něj vždy velký zájem. Před časem se ale neznámá osoba jednoho z nich zmocnila zdarma a neprávem.

Jak vás stars24.cz informoval, dílo bylo ukradeno Karlu Janečkovi, a to ze skladovacích prostor na pražském Smíchově, kam si uschoval věci z bytu po dobu jeho dlouhodobé rekonstrukce.

„Obraz jsem měl ve svém bytě, potom jsme se stěhovali a měli jsme ho delší dobu uskladněný na novém místě, a když jsme na podzim minulého roku chtěli obraz umístit, tak jsme zjistili, že obraz není,“ vysvětlil miliardář webu super.cz.

Janeček si obraz pořídil za několik set tisíc korun, dnes jeho cenu odhaduje jako násobně vyšší. „Jsou různé varianty, které se mohly stát, byli tam lidé, kteří měli nějakou práci, ztratilo se ještě i pár nepodstatných maličkostí,“ prozradil. Pachateli teoreticky hrozí až dva roky za mřížemi.

Témata: Karel Janeček Karel Gott