Jindřich Forejt: Zmatky kolem jeho osudu! Kdo za ně může?

Jindřich Forejt (vlevo) po boku prezidenta Miloše Zemana.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. března 2021 8:34

Jindřich Forejt zemřel, objevilo se v úterý večer ve zprávách. Stačilo pár desítek minut a všechno je jinak. Dlouholetý hradní protokolář je podle všeho stále naživu. Kdo může za zmatky kolem jeho osudu?

Když se včera v médiích objevila informace, že Jindřich Forejt musel být hospitalizován, nikdo nečekal, že už za pár hodin budeme číst tu nejsmutnější možnou zprávu. Rozšířila se prostřednictvím twitterových profilů bývalého ministra kultury Daniela Hermana a hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Oba nakonec museli vzít svá slova zpět. „Mám velkou a upřímnou radost, že v této těžké době plné smutných zpráv přišla nakonec jedna moc dobrá. Stačila chvilka a smutek se změnil v pocit naděje,“ uvedl na síti Ovčáček.

Mám velkou a upřímnou radost, že v této těžké době plné smutných zpráv přišla nakonec jedna moc dobrá.Stačila chvilka a smutek se změnil v pocit naděje.O modlitbu prosím dál 🙏

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) March 2, 2021

„Z ČTK jsem se dozvěděl, že situace kolem pana Jindřicha Forejta je jiná. Můj předchozí tweet byl reakcí na zprávu, kterou jsem obdržel od společného známého. Chtěl jsem vyjádřit svou úctu před prahem Věčnosti. Za omyl se hluboce omlouvám a přeji panu Forejtovi uzdravení,“ napsal zase Herman.

Forejta tak potkal stejný osud jako třeba Jaroslava Foglara. Zpráva o smrti autora Rychlých šípů se v médiích objevila již v létě roku 1995, ukázala se však být nepravdivá. Spisovatel pak opravdu zemřel až o čtyři roky později.

Témata: Jindřich Forejt Miloš Zeman