Karel Gott (†80): Krádež obrazu z dílny Mistra! Policie pátrá po pachateli!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. března 2021 13:33

Výtvarná díla, jejichž autorem je Karel Gott, patří mezi cenné sběratelské kousky. To nejspíš dobře věděl zloděj, po kterém pátrá policie. Neznámý pachatel odcizil jeden z obrazů slavného zpěváka.

Je dobře známo, že Karel Gott nebyl pouze zpěvákem, ale také výtvarným umělcem. Jeho obrazy má doma řada slavných osobností, a když se nějaký z nich objeví v aukci, je o ně vždy velký zájem. Nyní se ale jednoho z nich zmocnila neznámá osoba zdarma.

Pražští policisté totiž pátrají po odcizeném obrazu od Mistra. „Ke krádeži došlo ze skladovacích prostor na pražském Smíchově, kam si majitel uschoval věci z bytu, který procházel dlouhodobou rekonstrukcí,“ uvádí pražská policie v tiskové zprávě.

Právoplatným vlastníkem obrazu Čas něžnosti III je podle všeho miliardář Karel Janeček. Policie nyní žádá širokou veřejnost o pomoc při pátrání. Pachateli hrozí v případě dopadení až dva roky vězení.

Janeček dílo z roku 2012 zakoupil před mnoha lety za několik set tisíc korun. Dnešní hodnota obrazu je však odhadována na násobně vyšší částku.

Témata: Karel Gott Karel Janeček Policie ČR