Miloš Zeman? Je to jen zbytečně očkovaný komunistický papaláš, zuří Jan Hrušínský!

Hrušínský, Jan

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. března 2021 19:01 | Aktualizováno: 4. března 2021 22:03

Herec Jan Hrušínský se opět naštval kvůli hlavě státu. Velmi peprně okomentoval jeho nedělní televizní vystoupení, ve kterém mluvil mimo jiné o očkování proti covidu-19!

Jan Hrušínský patří již dlouhou dobu ke kritikům nejen současné vlády premiéra Andreje Babiše, ale i prezidenta Miloše Zemana. Když tedy hlava státu o víkendu vystoupila v televizním rozhovoru, nenechal si to herec a šéf Divadla Na Jezerce ujít.

„Prezident Miloš Zeman včera v Partii na CNN Prima News slíbil Čechům, že Pražský hrad brzy opustí. Doslova řekl: 'Tato katastrofa, paní moderátorko, brzy skončí',“ rýpnul si do šéfa Pražského hradu Hrušínský.

Tím ale neskončil. „Svůj slib skončit ve funkci, kterou už několik let nezvládá - nejen ze zdravotních důvodů - potvrdil i následujícími slovy: 'Vidět k smrti vyčerpaného člověka je smutné. Kdybych si odpočinul, možná by to bylo dobré. Udělal jsem kus práce, ale teď mi připadá, že už jsem velmi unavený. Bylo by proto dobré, aby mě kdokoliv vystřídal',“ cituje Zemana herec na svém facebookovém profilu.

Hrušínský ovšem připomněl i další výroky prezidenta. „V další části pořadu prezident sdělil, že jeho předchůdce Václav Klaus je lehce dementní (jako každý, kdo odmítá očkování a roušky) a ostře zaútočil na britskou vakcínu AstraZeneca, kterou jsou úspěšně naočkovány miliony lidí v Británii i na celém světě - a budou jí (doufejme) brzy očkováni i občané České republiky.

Zeman podle něj v pořadu Partie odrazoval Čechy od očkování připravenou, registrovanou a ověřenou vakcínou AstraZeneca a naopak šířil poplašnou zprávu, že je tato vakcína špatná. Některé evropské země už dříve doporučily používání vakcíny jen u lidí mladších 65 let.

Prezident naopak patří k těm, kteří prosazují vakcínu z Ruska – a to i přesto, že nemá schválení od Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA). Podle Zemana by stačilo, kdyby ji schválil pouze Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Zeman uvedl, že by se nechal Sputnikem naočkovat.

„Dobrý je podle názoru odborníka (jeho) jedině neregistrovaný Sputnik a snad i ten Pfizer. Poté se prezident vysmál zkoprnělým divákům i moderátorce, že on sám už má v sobě přednostně dvě dávky vakcíny Pfizer z EU. Přitom Zemanovi není ani 80 let, ani není zdravotník - ani učitel. Je jen naprosto zbytečně očkovaný komunistický papaláš. Z pořadu jsme se dozvěděli o stavu země a toho člověka víc, než jsme čekali. Děkujeme. To si snad ani nezasloužíme,“ rýpnul si do Zemana Hrušínský.

Témata: Jan Hrušínský Miloš Zeman Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)