Upřímný Mirek Šimůnek: Tak se z něj stal závislý člověk vyžadující odbornou pomoc!

Miroslav Šimůnek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2021 13:23

Je to už nějaký čas, co Miroslav Šimůnek přiznal, že měl velký problém se závislostí na prášcích. Nyní o tom naprosto upřímně vypráví, aby případně pomohl jiným lidem rozpoznat stejný problém.

Již koncem loňského roku jsme vás informovali o přiznání Miroslava Šimůnka, který tehdy prozradil, že bojoval se závislostí na prášcích na spaní. Užíval je dlouhých deset let, než přišlo vysvobození.

Právě o nepříjemné životní etapě, kdy musel vyhledat odbornou pomoc, přišel povyprávět herecké kolegyni Tereze Kostkové do rozhlasového pořadu Blízká setkání. Ve vysílání popsal, jak se do kritického bodu dostal.

„Lékaři se snažili, abych eliminoval škodlivější lék a nahradili mi jiným. Pak jsem ale bral oba prášky a závislost jsem si vytvořil ještě větší,“ vysvětlil herec a doplnil, že samoléčbou se z těchto problémů dostat nejde.

„Já byl vysoce závislý člověk, takže jsem musel nastoupit do psychiatrické nemocnice,“ přiznal Šimůnek, který všechny překvapil, že se závislosti zbavil během měsíce a půl. „Je to o tom opravdu chtít,“ zmínil.

Témata: Miroslav Šimůnek