Hana Maciuchová (†75): Statečná herečka bojovala do posledního dne!

Hana Maciuchová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2021 8:38

Ani měsíc po její smrti to nepřebolelo. Až v těchto dnech se dozvídáme, jak vlastně probíhaly poslední dny legendární herečky Hany Maciuchové, která bojovala se zákeřnou nemocí.

Zítra to bude přesně měsíc, co nás po boji s vážnou nemocí opustila Hana Maciuchová (†75). Někteří kolegové její odchod stále ještě vstřebávají, ostatně minulý týden sami zorganizovali zádušní mši, aby se s ní mohli rozloučit.

Příčinou smrti legendární herečky byla rakovina slinivky, se kterou však svedla lítý boj – podstupovala chemoterapie i ozařování. „Snášela bolesti, nechtěla opiáty, protože v té době ještě hrála v Divadle Ungelt. Muselo to být strašně těžké,“ řekl webu ahaonline.cz lékař Karel Valdauf.

Jak dále prozradil, v závěru života se o ni obětavě starala sestra Silvie. Také doktoři se pochopitelně snažili, aby alespoň netrpěla. Dlouholetá členka souboru vinohradského divadla na sobě nedávala nic znát.

„Hanička jinak nikomu nic neřekla. Ještě deset dní před smrtí brala mobil, takže nikdo nic zlého netušil,“ uvedl zmíněný lékař.

Témata: Hana Maciuchová