Ornella Koktová se šikany nebojí: Pro dceru vybírá velmi neobvyklé jméno!

Ornella Koktová se synem Svenem 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. února 2021 12:55

Ornella Koktová (28) prožívá náročné chvíle. Brzy by již měla porodit, kvůli rizikovému těhotenství ale téměř nesmí z domu. Prozatím se tak s manželem Josefem (63) dali do vybírání jména pro holčičku. Jak se ale zdá, jejich představy se radikálně liší! .

Už to nebude dlouho trvat a rodina Koktova se opět rozroste. Ornella Koktová by totiž už brzy měla porodit malou dcerku. Háček je ale v tom, že její rodiče se stále ještě neshodli na jméně! I proto se nastávající maminka obrátila prostřednictvím sociálních sítí na své příznivce.

„Čas běží...porod se blíží (podle všeho bych měla ideálně vydržet cca 6 týdnů) a u nás doma se opět rozjela naplno diskuze o jméně pro malou. Já si bláhově myslela, že už máme shodu...ale ono prd,“ směje se Ornella, která svým dvěma synům dala ne právě obvyklá jména – Quentin a Sven. A jak se zdá, u její dcery tomu nebude jinak!

„Quentínek by chtěl malou Jarunku po naší babičce. Pepík, ten jen mění názory na náš pidi seznam možných jmen... A já se vám musím přiznat - seznam jmen pro holčičku si dělám cca od svých 6 let, co jsem měla svojí milovanou BabyBorn Terezku! Takže co s tím???“ žádá o rady Koktová. Její manžel už před časem mluvil o miminku jako o Aničce, ale jedním dechem dodal, že to není definitivní jméno. 

Prozatím prý napsala vybraná jména na A4 a nalepila je v ložnici na zeď. „A postupně jsme se dali do vyřazování (minimálně 1 jméno týdně z kola ven - abychom to stihli). A ten seznam? Tady je: Luna, Wilhelmina, Olivia, Bohemia, Josephine, Quinn, Clementine, Sansa, Leonore - bůh je mé světlo, Valentina, Lórien - sen, město zlata, "Dreamflower", Klementina, Orphée (prej se malá nemůže jmenovat po trojnásobný vítězce Velký Pardubický - Orphee des Blins), Liv, Arwen... Tak co poradíte?“ zajímá Ornellu.

Diskutující jí chválili některá její vybraná jména, jiní ale navrhovali i další alternativy. Navrhovali jména jako Ornella po mamince, nebo klasičtější jména jako Anna, Victoria nebo již zmíněnou Terezu.

Další ale radili, aby dala raději klasické jméno, aby ho pak lidé nevyslovovali špatně. Někteří měli navíc obavy, že budou její děti kvůli neobvyklým jménům terčem posměchu a nebo dokonce i šikany!

To ale Ornella, která sama vyrůstala s netradičním jménem, odmítla. „ Dneska je vážně jiná doba. A já osobně jsem ročník 93 a nikdy v životě mě za mé jméno nikdo nešikanoval. Quentinek má třeba spolužačku Auroru. A nikomu to ve třídě ani nepřijde. Děti neřeší, když vyrůstají mezi dětmi s různými jmény,“ je přesvědčená Koktová.

Témata: Ornella Koktová