Cirkus Jo-Joo přišel o šéfa: Proč zemřel Jaromír Joo (†65)?

Jaromír Joo se svými šelmami.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. února 2021 8:38

Český cirkus o víkendu přišel o jednu z nejvýraznějších tváří, zemřel Jaromír Joo. Souvisela jeho smrt s probíhající koronavirovou pandemií? Zástupci jeho cirkusu prozradili podrobnosti.

Jak vás stars24.cz informoval o uplynulém víkendu, ve věku 65 let zemřel cirkusový principál Jaromír Joo. Až o něco později se objevily informace o příčině jeho smrti.

Joo se nakazil koronavirem a musel být hospitalizován. "Tímto za rodinu Joo zároveň děkujeme za profesionální a precizní přístup personálu FN Bulovka, který pečoval o principála Jaromíra Joo a dělal vše pro jeho záchranu," řekla ČTK manažerka cirkusu Lenka Gregorová.

Smutná zpráva zasáhla řadu lidí, kupříkladu europoslance Tomáše Zdechovského. "Upřímnou soustrast cirkusové rodině Jaromíra Joo. Dnes umřel přítel, který měl obrovské srdce pro svou práci a zvířata," napsal na twitteru. 

Rodák z Rychnova nad Kněžnou se od dětství věnoval tréninku v manéži, především žonglování a provazochodectví. Během působení v Československých cirkusech a varieté byl artistou v těchto disciplínách. Vystupoval v mnoha televizních pořadech, spolupracoval například s hercem Boleslavem Polívkou. Po listopadové revoluci si založil svůj podnik, věnoval se tréninku zvířat, zejména šelem.

Témata: Jaromír Joo