Hana Maciuchová (†75): Kolegové se dočkali, loučení nechyběly slzy!

Hana Maciuchová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. února 2021 8:28

Se slzami v očích se mnozí filmoví i divadelní kolegové včera rozloučili s herečkou Hanou Maciuchovou, která zemřela koncem ledna. Příbuzní se s ní sice rozloučili pouze v rodinném kruhu, avšak herci si našli vlastní cestu.

Když koncem ledna zemřela Hana Maciuchová (†75), pozůstalí se nejspíš i pod tíhou okolností, kdy v zemi řádí koronavirová epidemie, rozhodli, že smuteční akt proběhne v rodinném kruhu v Olomouci. Tak se také stalo.

Jenže především její pražské kolegy z Divadla Na Vinohradech mrzelo, že se s ní nemohou naposledy rozloučit. Jak jsme vás informovali, Simona Postlerová se rozhodla uspořádat zádušní mši.

Konala se v úterý v kostele svaté Ludmily na náměstí Míru za účasti slavných herců. Dorazili Jaroslav Satoranský, s nímž si Maciuchová zahrála v Krkonošských pohádkách, Dagmar Havlová, Václav Vydra a mnoho dalších.

Maciuchová zemřela 26. ledna po dlouhé a těžké nemoci. V jiné formě se jí vrátila rakovina, s níž se potýkala již v minulosti. Pochována je na Ústředním hřbitově v Olomouci.

Témata: Hana Maciuchová