Petr Janda má o očkování jasno: Může za to zkušenost z dětství!

Petr Janda musel na operaci. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. února 2021 16:38 | Aktualizováno: 16. února 2021 22:05

Petra Jandu bezpochyby trápí, že kvůli koronaviru má život k normálu, kdy lidé chodí na koncerty, daleko. V boji s pandemií se spoléhá především na očkování. Jak to s ním má známý hudebník?

Petr Janda by mohl probíhající pandemii spílat za nejrůznější věci. Platné restrikce ho připravily o mnoho koncertů, především však přišel o blízkého člověka, který nákaze podlehl. Proto bere očkování jako naději na lepší zítřky.

„Abych řekl pravdu, vůbec nechápu, kde se vzal ten celosvětový odpor proti očkování,“ řekl frontman legendární kapely Olympic serveru cas.sk. Připomněl, že v jeho dětství řádila třeba dětská obrna.

Ve škole kvůli této nemoci měli tři postižené spolužáky. „Já kvůli tomu nemohl spát a říkal jsem rodičům, že se jí strašně bojím. Potom nám jednou řekl, že se bude očkovat proti obrně. A já jsem se na to tak těšil,“ zavzpomínal zpěvák a hudebník.

Proto nehodlá váhat ani tentokrát. „Pro mě je vakcinace naděje a budoucnost. Nechám se očkovat v první možné chvíli, je to pro mě momentálně nejdůležitější věc, kterou musím udělat,“ uvedl Janda.

Témata: Petr Janda