Špatná zpráva pro fanoušky: Mandrage se už asi nikdy nevrátí!

Skupina Mandrage ukončovala své

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. února 2021 21:00

Už rok uplynul od doby, kdy naposledy vystoupila kapela Mandrage. Posledního koncertu se už nezúčastnil zpěvák kapely Víťa Starý, který odešel kvůli osobním problémům. I když od té doby kapela vydala album svých největších hitů, zdá se, že nových songů se už fanoušci nedočkají!

Kapela Mandrage už na konci roku 2019 oznámila, že si dává pauzu na dobu neurčitou. Důvodem byly problémy zpěváka Víta Starého, který se potýkal s jistými vnitřními démony a také závislostí na drogách. Jeho matka potvrdila, že zpěvák absolvoval léčení, zároveň ale dodala, že je to celé běh na dlouhou trať.

Podle kytaristy a autora většiny hitů skupiny Pepy Bolana se už Mandrage na hudební scénu zřejmě nikdy nevrátí. „Chvíli mi trvalo, než jsem to pochopil,“ přiznal v rozhovoru pro Novinky. „Musely by se stát naprosto zásadní změny. Ty se bohužel nestaly a předpokládám, že ani nestanou,“ posteskl si.

Skupina sice byla dlouhou dobu neodmyslitelnou součástí jeho života, teď se ale snaží věci nebrat tak sentimentálně. Dokonce ani neskládá písně do šuplíku. Čas teď věnuje úplně jiným aktivitám. „Než kapela definitivně skončila, tak už jsem se nějakou dobu věnoval svému tetovacímu salonu, který jsem si udělal pro radost, abych měl nějaký ventil,“ řekl.

A i když v tomto směru dostal nějaké nabídky, psaní písní je podle něj práce hodně nevděčná. „Zabere spoustu času, který tomu musíte věnovat, a výsledek je vždy nejistý. Musíte se trefovat do nálady, doby i duše umělce, který je přesvědčen o své vlastní genialitě. Takže psát sám pro sebe je mnohem komfortnější,“ přiznal Bolan.

Přesto hudbu úplně neopustil, spolupracuje například na projektech se společností Universal Music. Vypomáhá i některým kolegům z branže. „Strávil jsem chvíli ve studiu s kapelou Slza a určitý nezávazný songwriting řeším i se Sebastianem. Ale jde spíš o kamarádskou výpomoc se psaním písní, předávání zkušeností, názorů, a pokud z toho něco vznikne, pak mi bude ctí,“ dodal kytarista.

Témata: skupina Mandrage