Jaromír Jágr slaví 49. narozeniny: Fenomén stále válí na ledě!

Jaromír Jágr 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. února 2021 15:02

Jaromír Jágr je fenomén, což dokládá fakt, že v den 49. narozenin je stále aktivním hokejistou na té nejvyšší možné úrovni mezi profesionály. Hrát s nimi přitom začal již na konci 80. let minulého století.

Jaromír Jágr právě dnes slaví 49. narozeniny, za rok to tedy bude již kulatá padesátka. Přesto jej stále můžete vídat na ledě v profesionální soutěži, konkrétně v té druhé nejvyšší české. Diví se tomu především v zámoří, kde na něj stále nezapomněli.

O hokejové dlouhověkosti slavného útočníka svědčí už jen to, že v reprezentaci debutoval ještě za minulého režimu. První neoficiální zápas za národní tým odehrál v září 1989, oficiální debut si pak připsal o necelé dva měsíce později.

S reprezentací skončil na domácím mistrovství světa v roce 2015 čtvrtým místem, ke kterému přispěl šesti góly a třemi asistencemi. Dosud je nejstarším střelcem branky v historii šampionátu.

Ještě v minulé sezóně pak Jágr válel v nejvyšší tuzemské soutěži v dresu mateřského Kladna. V 48 letech stále nasbíral v 38 utkáních o devět kanadských bodů méně za 15 gólů a 14 přihrávek.

Témata: Jaromír Jágr