Dejdar neudržel nervy na uzdě! Takhle ostře zaútočil na politiky a komunistické "fízly"!

Martin Dejdar 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. března 2018 14:58

Český herec, dabér a televizní moderátor Martin Dejdar přiznává, že má obavy o osud svobody a demokracie v České republice. Konkrétně zmínil komunisty, kteří podle něj opět posilují. A jeho slova podpořil i herec Jiří Maryško.

„Samozřejmě mě tíží to, co se děje kolem nás. Tíží mě to, že se vlastně nemůžeme cítit momentálně vůbec svobodní v zemi, která by svobodná být měla. Domnívám se, že útok a ohrožení demokracie taky u nás skutečně funguje,“ přiznal Dejdar v pořadu Osobnost Plus Českého rozhlasu. „A všeobecně si také myslím, že u českých politiků je největším problémem jejich tým a lidé, kteří jsou okolo nich," kriticky hodnotí českou vládu. 

Podle Dejdara je ale jen a jen na lidech, abych řekli, jestli tyto věci chtějí trpět, nebo jestli se o demokracii opět poperou. A přestože vládní činitelé podle něj tvrdí, že jsou různá shromáždění a protesty zbytečné, on to vidí jinak.

„Já myslím, že to je jediný způsob, kterým máme vyjádřit svoji nespokojenost, protože my ty politiky zvolíme, ale pak už s tím vlastně nemůžeme nic dělat. A jak je vidět, tak to funguje. Takže se vůbec nebojme vyjádřit názor, protože se mi zdá, že toto je největší problém současnosti, že se zase lidé bojí říkat, co si myslí,“ upozornil Dejdar.

„Sedmnáct let spojených se seriálovou rolí Tondy Maděry, politického vězně, mě nemůže nechat klidným, když se mně do parlamentu dostává komunistický fízl. A začínají se dít podivné věci za souhlasu zákonodárců, které jsme na jejich pozice svými hlasy dostali a mají pro nás dělat dobro,“ uvedl Dejdar s odkazem na známý seriál Zdivočelá země.

Na Dejdarova slova zareagoval také jeho herecký kolega Jiří Maryško. „Martin Dejdar skvěle ztvárnil letce Antonína Maděru, se kterým, ve Zdivočelý zemi, zametali komouši hůř, než to dovedli kdysi obávaný esesáci. Ne, že bych byl nepřející vůči hercům, kteří budou za padesát let chtít hrát stejně krásný role, jako Dejdar, ale doufám, že se nebude historie opakovat a že nebude psát podobný příběhy,“ přiznal Maryško.

„Dnešní zdivočelý lůze se nedá říkat ani 'komunisti', ani 'nacisti', protože je to zvláštní kříženec obého a jakýkoliv označení je zavádějící; Schwarzenberg jim vadil kvůli nacistickýmu tchánovi a Drahoše paradoxně odmítli proto, že nechce posílat uprchlíky do plynu - tak si pak vyberte, že jo… Takže je to jednoduše lůza. A s lůzou se bojuje dost špatně, protože proti rozumu je imunní a na přesdržku toužebně čeká...“ dodává herec.

Témata: Martin Dejdar Jiří Maryško