Ledecká sjezd zakončila bramborou. O medaile jde dnes bojovat Sáblíková!

Martina Sáblíková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. února 2021 10:05

Po stříbru na trojce bude rychlobruslařka Martina Sáblíková útočit na mistrovství světa v Heerenveenu na další medaili.

Na nejdelší ženské trati 5000 metrů je desetinásobnou světovou šampionkou a dvojnásobnou olympijskou vítězkou. Z loňského šampionátu bude obhajovat stříbro, v Salt Lake City ji porazila ve světovém rekordu Natalja Voroninová z Ruska.

Sáblíková se dnes představí ve čtvrté rozjížďce z šesti a soupeřkou jí bude Běloruska Marina Zujevová. Hned v další dvojici bude na startu obhájkyně Voroninová.

Ve čtvrtek třiatřicetiletá Sáblíkova vybojovala 30. medaili z MS v kariéře a prohrála jen s domácí reprezentantkou Antoinette de Jongovou.

Vyváží Sáblíková nezdar Ledecké?

Zatímco Sáblíkové se daří svírat medaile, Ester Ledecká má v poslední době smůlu. Obsadila ve sjezdu mistrovství světa stejně jako v superobřím slalomu čtvrté místo. Od první medaile ji dělilo sedm setin sekundy.

Ledecká měla v cíli z dalšího čtvrtého místa skvělý pocit. "Jsem hrozně ráda, že můžu být tady mezi nejlepšími na světě, můžu jezdit ty nejtěžší tratě, co pro holky jsou. Samozřejmě není to medaile, ale je to skvělé umístění. Jsem ráda, že se držím špičky a už mezi tak nějak patřím. Snad jsem fanoušky moc nezklamala a doufám, že jim budu dělat radost třeba ještě lepšími výsledky," řekla v cíli novinářům.

Témata: Ester Ledecká Martina Sáblíková