Rozzlobená Marta Jandová: Žádné peníze nerozdávám!

Marta Jandová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. února 2021 18:18

Zpěvačka Marta Jandová (46) se pořádně naštvala. Její jméno totiž opakovaně využili podvodníci na sociálních sítích! A není zdaleka jediná. Něco podobného už se stalo celé čadě známých osobností!

Zpěvačka Marta Jandová patří k těm umělcům, kteří se stali součástí podvodu. Někdo totiž zneužil její jméno a obličej, aby nalákal Čechy na údajné tisícové výhry.

„Tak zase. Tohle nejsem já. Tedy na fotce ano. Ale žádné peníze nerozdávám. Prosím Vás, nevěřte těmto blbostem,“ apeluje na své fanoušky zpěvačka. Zveřejnila také konkrétní podvodný status, kde údajně nabízí 5 tisíc korun pro ty, kteří uhádnou číslo na přiloženém obrázku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marta Jandová - Zpěvačka (@marta.jandova)

Některé podvodné příspěvky například odkazují na internetové obchody, které mohou shromažďovat osobní údaje, nebo se pokusit instalovat malware do počítače uživatele. Další jsou zaměřeny na sběr kontaktů na sociální síti Facebook, která podvodný příspěvek sdílejí nebo ho komentují. Tím, že uvěří podvodu, jsou potenciálně náchylní důvěřovat podvodným zprávám a nechat se reálně podvést.

Příspěvky těchto falešných profilů jsou na první pohled podezřelé, jsou často psané velmi lámanou češtinou a obsahují chyby. Známé osobnosti v nich nabízí řádově tisíce za správnou odpověď na otázky. Napálit se už nechaly tisíce lidí.

Jandová ale není zdaleka jediná, jejíž jméno podvodníci zneužili. „Ach jo, furt dokola! Já taky. Kojoti,“ postěžovala si pod příspěvkem Marty Jandové zpěvačka Monika Absolonová. Už dříve na nekalé příspěvky upozornil fanoušky také třeba moderátor Jan Musil.

Témata: Marta Jandová Monika Absolonová Marta Jandová