David Kraus: Chodím makat za stovku na farmu!

David Kraus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. února 2021 8:46

Zpěvák David Kraus (40) už za pár dní oslaví narozeniny. Jenže kvůli současné pandemii na velké oslavy nedojde. Jemu osobně prý ale nejvíc chybí běžný kontakt s lidmi!

Už více než rok celý svět sužuje covid-19. Vládní opatření, která mají zabránit šíření koronaviru, dopadla tvrdě i na české umělce. Ti už dlouhé měsíce nemohou vystupovat před živým publikem. To se týká i zpěváka Davida Krause a jeho skupiny.

Kraus ale podle svých slov tolik nepostrádá koncertování ani vystupování před živým publikem v divadle, ale něco mnohem prostšího. „Teď mi nejvíce chybí takový ten obyčejný kontakt s lidmi, a to mě hodně překvapilo, netušil jsem to o sobě,“ prozradil pro Český rozhlas.

Líto je mu také, že se nemůže stýkat s některými členy vlastní rodiny. „Hodně mě také bolí, že se vůbec nevidím s babičkou, které je přes 90 let. Máme ji doma zavřenou jako v trezoru,“ přiznal.

Dlouhou pracovní pauzu ale podle svých slov nevyužívá k tomu, aby sám tvořil. Naopak začal pracovat rukama, aby se odreagoval. „Chodím makat za stovku na farmu, pořádná fyzická práce je podle mě totiž daleko lepší než otužování nebo fitko,“ uvedl.

Právě to mu pomáhá zbavit se negativní energie. Tu prý pociťoval hlavně ze začátku a tak ani nechtěl skládat, protože tuto negativitu nechtěl posílat dál. „Nyní už mám naštěstí muziku i jako určitou formu terapie, snažím se psát co nejvíce pozitivní texty a poslouchám hezké písničky, třeba o lásce,“ práskl na sebe hudebník.

David Kraus se proslavil působením v hudební skupině Laura a její tygři a také písní, kde oslavoval Zuzanu Norisovou. Se svou vlastní kapelou pak účinkoval v pořadech svého otce Jana Krause Uvolněte se, prosím a Show Jana Krause. Jako herec se objevil například v seriálu Vyprávěj nebo ve filmech Ženy v běhu, Bolero, nebo Hezké chvilky bez záruky.

Témata: David Kraus