Jakub Vágner je z nemocnice doma: Malárie je „brutální svinstvo“, podobá se covidu!

Jakub Vágner už je z nemocnice doma. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. února 2021 11:55

Jakub Vágner neváhá cestovat do exotických destinací, odkud si čas od času přiveze nějakou tu nebezpečnou nemoc. S malárií se mu to stalo již poosmé. I proto se rozhodl lidem říct, aby si na ni dávali pozor.

Minulý týden jsme vás informovali, že Jakub Vágner po návratu z Afriky skončil v nemocnici. Na vině ale nebyl koronavirus, nýbrž nemoc, kterou syn slavného hudebníka prodělává ve svém životě opakovaně.

V pondělí už se ozval z domova poté, co byl lékaři propuštěn. „Nejdřív jsem byl teda přes 14 dní v Kongu, pak jsem si „dovolenou“ prodloužil na Bulovce na tropickém oddělení, kde jsem si teda poležel s mojí osmou malárií,“ svěřil se na videu, které zveřejnil na facebooku. Také se pochlubil, že si už sám dokáže dojít na záchod.

Následně připojil důrazné varování před malárií. „Je to svinstvo, který je doopravdy velmi brutální,“ uvedl nejprve a začal popisovat, jak náhle se mu přitížilo. „Byl jsem tady v obýváku ve dvě hodiny odpoledne a za dvacet minut jsem měl čtyřicítky,“ popsal s tím, že jakmile dojeli do nemocnice, zatmělo se mu před očima.

Vágner připomněl, že malárie útočí na ledviny a mozek. Při podezření je dle jeho doporučení nutné co nejrychleji podstoupit test. „V okamžiku, kdy přijdete do nemocnice o něco později, tak je to konec,“ vysvětlil fanouškům. „Teď je to o to složitější, protože malárie má paradoxně velmi podobné příznaky jako covid, takže ji určitě nepodceňujte,“ dodal.

Témata: Jakub Vágner