Ladislav Štaidl (†75): Nerespektovali jeho přání týkající se pohřbu?!

Ladislav Štaidl

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. února 2021 12:10

Ladislav Štaidl se velkolepého rozloučení nedočkal. Na vině přitom nebyly koronavirová opatření, jak by člověk čekal, ale přání samotného hudebníka. To se ale někdo rozhodl nerespektovat.

Ladislav Štaidl (†75) měl jednu prosbu směrem ke svým čtyřem potomkům. Artur a spol. se jej rozhodli vyslyšet. Když jejich tatínek prohrál boj s koronavirovou infekcí, rozhodli se podle jeho instrukcí nepořádat žádné veřejné poslední rozloučení.

Sami se údajně jen sešli jen k převzetí a uložení ostatků. Jenže někdo jiný se rozhodl přání nebožtíka nerespektovat. Smuteční mše v pražském kostele svaté Ludmily si všiml také slovenský server cas.sk.

Do svatostánku nakonec dorazilo osm desítek truchlících. Za celou akcí údajně stála blízká spolupracovnice skladatele a kapelníka, přičemž jeho rodina se od obřadu distancovala. K vidění nebyly ani žádné známé tváře.

Účast desítek lidí je vzhledem k platným opatřením proti šíření koronaviru diskutabilní. Smutečního aktu se podle nich za současné epidemické situace nemůže účastnit více než 15 lidí.

Témata: Ladislav Štaidl