PŘEHLED: Koronavirus připravil o život Štaidla i Menzela. Koho slavného si nemoc ještě vzala?

Češi se loučili s Jiřím Menzelem 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. ledna 2021 18:39

Hudebník Ladislav Štaidl není jediný, kdo zemřel v souvislosti s koronavirem. Mezi další slavné osobnosti patří například zpěvák David Stypka nebo režisér Jiří Menzel. Podívejte se, kdo covidovým komplikacím podlehl.

S nemocí covid-19 zemřel 7. dubna ve věku 89 let v Praze historik Jan Křen, který se zaměřoval na česko-německé vztahy. Do Nemocnice na Bulovce byl převezen z domova pro seniory v Michli, kde se nákaza objevila na konci března.

Nákaze covidem-19 podlehla po předchozích prodělaných onemocněních 19. října filmová a divadelní herečka Jana Andresíková (79). Rozhlasový a televizní moderátor Daniel Kopál, který skonal ve věku 49 let loni 27. října, podle deníku Blesk zemřel na přístrojích po delším boji s covidem.

Koronaviru podlehl fotograf Radim Hromádko (54). Počátkem listopadu uvedla média, že koronavirus byl příčinou úmrtí také slavného českého režiséra Jiřího Menzela, který zemřel 5. září ve věku 82 let.

V Pelhřimově 9. listopadu zemřel Jaromír Vytopil, který byl nejstarším a nejdéle působícím knihkupcem v republice. Bylo mu 83 let. Zemřel v nemocnici, kam byl převezen ve vážném stavu s koronavirem.

Podle Blesku po těžkém boji s covidem-19 zemřel 13. prosince autor sci-fi a fantasy knih a povídek Jaroslav Mostecký (57). V noci na 3. ledna zemřel dramaturg, dramatik a divadelní publicista Marek Pivovar (56). Podle médií byl dlouhodobě vážně nemocen a zemřel poté, co se nakazil koronavirem.

Ve věku 90 let zemřel 9. ledna režisér František Filip, který byl legendou české televizní tvorby. Podle serveru Blesk.cz onemocněl covidem-19 a na komplikace spojené s nákazou zemřel.

Zpěvák a textař David Stypka (41) 10. ledna podlehl dlouhodobé nemoci spojené s komplikacemi covidu-19. V sobotu 30. ledna zemřel bývalý prezident Hospodářské komory ČR (HK ČR) Petr Kužel. Podle serveru Forbes.cz, který informaci přinesl, podlehl ve věku 58 let nemoci covid-19.

Témata: Ladislav Štaidl David Stypka Jiří Menzel