Přišel o matku, teď i o otce. Artur Štaidl zůstal sám!

Artur Štaidl s otcem Ladislavem

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. ledna 2021 11:53 | Aktualizováno: 31. ledna 2021 21:43

Mladý Artur Štaidl utrpěl další ránu osudu. Nejprve přišel o matku Ivetu Bartošovou, teď si koronavirus vzal i jeho otce Ladislava Štaidla.

Do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze byl Štaidl podle Blesku převezen s covidem letos 7. ledna. V minulosti Štaidl prodělal léčbu rakoviny, nákazu koronavirem už ale nezvládl. V noci na neděli zemřel.

Štaidl byl autorem přibližně 200 písní a hudby k mnoha seriálům a filmům. V říjnu 2015 mu prezident Miloš Zeman udělil Medaili Za zásluhy o stát v oblasti umění. Vedle Gotta zpívali Štaidlovy hity Helena Vondráčková, Jiří Korn nebo Dalibor Janda. Od roku 1987 spolupracoval s Ivetou Bartošovou, se kterou později 13 let žil a má s ní syna Artura.

Ten nyní zůstal sám. K úmrtí jeho matky, Ivety Bartošové, došlo 29. dubna 2014 nedaleko jejího bydliště v Praze-Uhříněvsi. Lehla si do kolejiště v blízkosti železničního přejezdu těsně před projíždějící osobní vlak.

Ten se strojvedoucímu podařilo zastavit přibližně až 200 m od místa nehody. Bartošová utrpěla těžká zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla.

Témata: Ladislav Štaidl artur štaidl