Anna Šulcová vytvořila první "státní" video! A takhle to dopadlo!

Anna Šulcová, Roman Prymula a Jakub Gulab

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. ledna 2021 8:35

Úřad vlády vydá do půlky února na sociálních sítích sérii videí, která vytvořili Anna Šulcová a Jakub Gulab a mají vyvracet dezinformace šířené o očkování proti onemocnění covid-19.

Babiš uvedl, že Šulcová a Gulab na sociálních sítích o pandemii informují už dlouho a nyní se dohodli, že videa připraví pro Strakovu akademii zadarmo. "Je skvělé, že to s mými kolegy dotáhli do konce. Moc jim děkuju, že v téhle době takto pomáhají veřejnosti s osvětou," uvedl Babiš. 

Smlouvu na nákup reklamního prostoru na sociálních sítích kritizují někteří opoziční politici. "Strašně bych zase chtěl žít v době, kdy budeme mít na to vyhodit půl milionu za propagaci vlády na čínské sociální síti pro teenagery. Tahle doba tu ale ještě není," uvedl ke zřízení účtu na síti TikTok šéf Starostů a nezávislých Vít Rakušan.

Pravda o očkování. @AnnaSulcova a Petr Smejkal, hlavní epidemiolog IKEM, o dlouhodobém účinku vakcíny.Více informací → https://t.co/BMZAtkIduY pic.twitter.com/UDLEYukuep

— Úřad vlády ČR (@strakovka) January 29, 2021

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová na twitteru uvedla, že opozice od jara apeluje na vládu, aby zlepšila komunikaci. "A to se fakt nevylepší TikTokem," uvedla. Šéf lidovců Marian Jurečka připomněl debatu o vládním nákupu stříkaček.

"Co tak raději umět nakoupit správné stříkačky, to by mohlo pro začátek stačit," komentoval zřízení účtu na TikToku. Radiožurnál ve čtvrtek informoval, že stříkačky s pevnou jehlou objednané v Číně nejsou vhodné pro vakcinaci. Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že 1,8 milionu stříkaček z Číny je určených k ředění vakcíny.

Blatný na dnešní tiskové konferenci uvedl, že kritice nerozumí, neboť nejde o kampaň pro vládu nebo samoúčelné pózování na sociálních sítích. Snahou je dostat informace o očkování a epidemii mezi mladé lidi způsobem, který pochopí a sdělí prarodičům.

Témata: Anna Šulcová (influencerka)