Světoznámý pěvec Štefan Margita: Překvapivá slova… Neuměl základní věc!

Štefan Margita 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. ledna 2021 20:22

K tomu, abyste se mohli živit zpěvem na té nejvyšší možné úrovni, jako se to podařilo Štefanu Margitovi, potřebuje řadu znalostí a schopností. Slovenský operní pěvec ale přiznal, že začátky byly v tomto směru krušné.

Štefan Margita je se zpěvem neodmyslitelně spjatý nejen proto, že se mu sám věnuje, ale také díky dlouholetému vztahu s kolegyní Hanou Zagorovou, i když ta se věnuje trochu jiným žánrům.

Slovenského pěvce mohou lidé za běžných okolností potkat na operních jevištích. V rozhlasovém pořadu Hovory ovšem přiznal, že k ní původně nijak neinklinoval. „Když jsem slyšel operu, bylo mi to k smíchu. V té době navíc neexistoval muzikál,“ nechal se slyšet.

Margita se nejdřív chtěl dát na dráhu fotografa, obor byl odhodlán vystudovat. Na vysokou školu se ale nepropracoval. „Dostat se na FAMU bylo těžké, ze Slovenska tehdy brali pět šest lidí,“ zavzpomínal.

Ani jeho začátky s hudbou ale nebyly vůbec jednoduché, za což mohl nedostatek znalostí. „Musel jsem se naučit noty a hrát na klavír,“ přiznal Margita.

Témata: štefan margita