Po Hanákovi se ozval Mádl: Zeman? Na toho taky něco řeknu! A začalo to lítat: Havel, Kajínek, Česká televize... Tohle Češi nevydýchali!

Jiří M 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. března 2018 10:09

Ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup se v posledních dnech a týdnech tvrdě naváží do České televize i některých českých filmových tvůrců. A herec a režisér Jiří Mádl se pro změnu pustil do Soukupa. Na sociálních sítích se tak rozproudila pikantní diskuze.

„Prdy Jaromira Soukupa,“ napsal Mádl v reakci na fakt, že soukromá televize odvysílala pořad s Jiřím Kajínkem. Soukup přitom v minulosti v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa prohlásil: „My nejsme televize, které je ochotna pozvat do studia odsouzeného vraha a dělat z něj celebritu.“ Pak ukázal fotku Kajínka.

Pod jeho příspěvkem se strhla diskuze, ve které lidé Soukupa kritizovali. „Tomu chlapovi nevěřím ani nos mezi očima,“ přiznala jedna z diskutujících.

Našli se ale i tací, kteří se jej zastali. „Je to jeho televize, tak tam prezentuje své názory, horší je to s ČT, ta dává prostor pouze vybrané skupině lidí, takže o nějaké nestrannosti a vyváženosti nemůže být ani řeči!“ poznamenal jeden z diskutujících.

Další uživatel se jménem Marek Sýkora napsal: „Jste sem měl radši hodit ty Soukupovy kauzy o ČT vládcovském triu Dvořák, Fridrich, Maxa, kterým se přece nikdo nemůže koukat pod prsty, že?“ přisadil si jiný. Stejný člověk pak citoval také slova Václava Havla, který údajně slíbil, že „funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, pak bych se chtěl věnovat práci dramatika“.

Mádl ho ale označil za „trolla“. „Jste nám úplně Putin,“ vzkázal mu. Diskutující se ale nenechal odbýt. „Fakt dvojí metr? Co může Havel, nemůže Soukup? Ok, bubu Putin,“ naštval se dotyčný. „Pane Sýkoro, dejte taky prostor ostatním, kteří nejsou placeni za aktivity na mým FB. I když uznávám...srovnávat Havla se Soukupem, vy jste král! Nebo Car, to je jedno. Jedete bomby! Nebo tanky...to je taky jedno!“ usadil ho Mádl.

Vrátil se také ke slovům herce Tomáše Hanáka, který uvedl, že během první přímé prezidentské volby v roce 2013 dostal honorovanou nabídku od týmu Miloše Zemana, aby byl v závěrečné televizní debatě v táboře sympatizantů. „Ten rozhovor je skvělej. Nejen proto, že mám ohledně vábení do tábora podporovatelů Miloše Zemana podobnou zkušenost. Dejchlo na mě to stejný, co jsem cítil pokaždý, když jsem se s panem Hanákem potkal. Je proste skvělej. Ve svářečských brejlích i bez nich,“ dodal Mádl.

Témata: Jiří (herec režisér) Mádl Miloš Zeman Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)