Zemřela Hana Maciuchová (†75): Šok pro kolegyni z Ulice! A dojemný vzkaz Zagorové…

Hana Maciuchová (foto M. Votavová) 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. ledna 2021 13:19

Zpráva o odchodu Hany Maciuchové zasáhla opravdu velkou spoustu jejích uměleckých kolegů. Ozvala se herečka z Ulice, kde se obě dámy potkaly, nebo zpěvačka Hana Zagorová.

Od úterního večera zaplavují internet reakce na úmrtí herečky Hany Maciuchové (†75), která bojovala s vážnou nemocí. Slovenská média kupříkladu dojal facebookový vzkaz zpěvačky Hany Zagorové.

„Je mi to moc líto! Ať ti andílci zpívají celou tu dlouhou cestu do nebe,“ uvedla na sociální síti. Poklonu zesnulé divadelnici složil také režisér Jan Hřebejk.

„Paní Hana Maciuchová byla noblesní, krásná dáma, a to, čím se proslavila, bych nazval zdařilou nadsázkou a stylizací, tedy opakem civilního herectví před kamerou. Když to někdo uměl využít, bylo to fajn. Jiní si toho užívali ‚na vážno‘,“ napsal na twitteru.

Se slavnou herečkou se prostřednictvím instagramu rozloučila také kolegyně ze seriálu Ulice Tereza Bebarová. „Odešla jste tak elegantně, paní Maciuchová. V klidu, v tichosti, s grácií,“ konstatovala.

„Pro nás všechny to bylo velmi nečekané. Byl to šok. Nemohla jsem tomu uvěřit. Ale jak jste řekla: ‚Nejsme páni svého času…‘ Díky za připomenutí, Haničko. Carpe diem,“ dodala Bebarová.

Témata: Hana Maciuchová Hana Zagorová Jan Hřebejk Tereza Bebarová