Zemřela Hana Maciuchová (†75): PRVNÍ REAKCE! V divadle o jejím boji věděli, ale...

Hana Maciuchová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. ledna 2021 8:28

Česko v úterý večer zasáhla zpráva o úmrtí herečky, kterou si oblíbilo hned několik generací díky rolím v Krkonošských pohádkách, Nemocnici na kraji města nebo Ulici. Na zesnulou Hanu Maciuchovou se pochopitelně vzpomínalo.

Úmrtí Hany Maciuchové (†75) nemohlo nechat bez reakce ministerstvo kultury. „Skvělá herečka, diváky milovaná a obdivovaná. Dáma. Je nám to moc líto. Odpočívejte v pokoji, paní Hano,“ stojí v příspěvku na oficiálním twitterovém profilu.

Zemřela Hana Maciuchová. Skvělá herečka, diváky milovaná a obdivovaná. Dáma. Je nám to moc líto. Odpočívejte v pokoji, paní Hano. pic.twitter.com/3z0v37khhC

— Ministerstvo kultury (@MinKultury) January 26, 2021

Herečka byla dlouholetou členkou pražského Divadla na Vinohradech, jehož zástupci se vyjádřili na webu. „Věděli jsme v divadle o boji, který Hana sváděla poslední roky se zákeřnou nemoci, a všichni jsme jí drželi palce,“ napsali.

„Svou poslední nastudovanou roli, živelnou a život milující a se smrtí smířenou Maude v Higginsově komedii Harold a Maude, hrála naplno už mezi pobyty v nemocnici. Věřili jsme, že ji bude k potěšení diváků i celého divadla reprízovat ještě dlouho. Lidský a herecký úděl Hany Maciuchové však byl dneškem naplněn. Je nám všem neskonale smutno,“ dodali její kolegové.

Nezapomněli na ni samozřejmě ani v seriálové Ulici a připomněli ocenění, která Maciuchová během tohoto televizního angažmá získala. „Za ztvárnění role Miriam Hejlové obdržela Hana Maciuchová několik cen TýTý, stala se i absolutní vítězkou této divácké ankety,“ uvedli tvůrci a připojili jasný vzkaz i za všechny diváky: „Nikdy nezapomeneme.“

Témata: Hana Maciuchová Ministerstvo kultury Divadlo na Vinohradech seriál Ulice