„Nikdo tu nenosí roušky!“ Divadlo vyhodilo mladého herce Pekárka, obě strany to vidí jinak!

Richard Pekárek 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. ledna 2021 10:00

Divadlo Broadway řeší během zkoušení připravovaného muzikálu velice nepříjemnou věc. Jeden z herců si postěžoval na to, že se na place nedodržují opatření proti šíření koronaviru. Skončilo to vyhazovem, avšak obě strany to celé vidí jinak.

Přestože divadla zůstávají v rámci restrikcí proti šíření koronaviru zavřená, v jejich útrobách často probíhají zkoušky. Evidentně to platí i pro Divadlo Broadway, které si vysloužilo pozornost kvůli neshodám ohledně dodržování opatření.

Muzikálový herec Richard Pekárek v pátek na instagramovém profilu zveřejnil krátké video, v němž situaci popsal. „Dnes ráno jsem byl odejit čili vyhozen z procesu zkoušení nového muzikálu Divadla Broadway, protože jsem vyjádřil svůj názor,“ spustil.

„Poslal jsem email panu producentovi, že nesouhlasím s tím, jakým stylem probíhají zkoušky v divadle, kde je 30, možná 40 lidí, kteří jsou na jevišti, v hledišti, v zákulisí a nikdo z nich nemá roušku. Nemá ji tvůrčí tým, pan režisér, nikdo z produkce, ani samotný pan producent a ředitel divadla,“ prohlásil vyhozený mladík.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RICHARD PEKÁREK (@pekarekrichard)

Pekárek se podle svých slov snaží brát nynější epidemickou situaci vážně, je tedy toho názoru, že by se opatření měla dodržovat. Sám prý přišel s návrhem, aby se herci chodili antigenně testovat. Vyzval i samotné divadlo, aby podniklo jisté kroky, které by snížily riziko nákazy koronavirem.

„Bylo mi odpovězeno, že pokud nebudu chodit zkoušet, že jsem vyhozen a že moje role je přeobsazena bez jakékoliv další diskuze,“ uzavřel muzikálový herec svou zpověď.

Divadlo Broadway ale reagovalo v prohlášení, které zveřejnilo na facebookovém profilu. V něm je jasně naznačeno, že Pekárek údajně na zkoušky nechodil.

„Osočování některých interpretů, kteří byli odejiti z připravovaného muzikálu Láska nebeská, jsou nepravdivá. Zkoušení divadelních představení je povoleno za stávajících předepsaných podmínek, které samozřejmě v Divadle Broadway dodržujeme. Přeobsazení jednotlivých interpretů bylo z důvodu jejich nepřítomnosti na zkouškách a tudíž jejich nepřipravenosti,“ uvedl Oldřich Lichtenberg.

Témata: Richard Pekárek Divadlo Broadway