Přednostně naočkovaný Pohlreich? Kuchařův kolega se naštval a pořádně mu to spočítal!

Zdeněk Pohlreich 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. ledna 2021 10:55 | Aktualizováno: 23. ledna 2021 22:12

Jen málokdo nezná kuchaře a moderátora kuchařských pořadů Zdeňka Pohlreicha (63). I když je většinou spojován spíše s gastronomickými tématy, teď na sebe upoutal pozornost i jinak! Nechal se prý totiž přednostně naočkovat proti koronaviru! A to některým jeho kolegům docela vadí!

Jak vás již server stars24.cz informoval, známý kuchař a bojovník proti gastronomickým nešvarům Zdeněk Pohlreich byl přednostně očkován proti covidu-19. Vakcínu dostal v pražské Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) – a to i přesto, že rozhodně nepatří k lidem s přednostním nárokem na očkování. Nemocnice to vysvětlila tak, že tvář pořadu Ano, šéfe dostala jako náhradník jednu ze zbytkových dávek, pro které by jinak nebylo uplatnění.

Sám Pohlreich podle oficiálního vyjádření nemocnice o zapsání na seznam náhradníků moc stál. Když se ho na to ale novináři ptali, zatloukal. „Absurdní, naprosto absurdní," reagoval na dotaz serveru SeznamZprávy, jestli se opravdu nechal naočkovat.

Někteří Pohlreichovi kolegové pro jeho chování nemají pochopení. „Musím říct, že takové ty kecy o přednostně očkovaných mě vždycky štvaly. Ať si je naočkovanej, kdo chce, jak chce. Ale tohle je jasná ukázka Zdenka Pohlreicha, jak káže vodu a pije vino,“ reaguje na zprávu na sociálních sítích kuchař Ondřej Slanina, který se prozradil díky pořadu Kluci v akci.

„Nejdřív jak vaří zadara pro záchranky a přitom to platí Pilsner Urquell a teď vrchol všeho, jak sám žebrá o vakcínu a pak blábolí, jak je to absurdní. Místo toho aby řekl: jo, jsem naočkovanej, jsem kardiak, je mi, kolik mi je,“ nechápe chování kolegy Slanina.

Podle něj je ale podobný přístup taková česká klasika. „Nicméně u Zdeňka by se dala napsat celá řada jeho protimluvů. Je to prostě neuvěřitelnej kašpárek. Jeho zásluhy mu neupírám. Ale čeho je moc, toho je příliš. Zdeněk = největší kašpar a placka současné gastronomie,“ nebere si servítky známý televizní kuchař.

Témata: Zdeněk Pohlreich Ondřej Slanina (kuchař) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) očkování