Češi dál podporují rodinu Davida Stypky! Vybrali skoro 4 miliony!

David Stypka 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

17. ledna 2021 21:58

Velkou vlnu solidarity vyvolalo úmrtí jednačtyřicetiletého zpěváka, skladatele a držitele Ceny Anděl Davida Stypky. Lidé prostřednictvím vyhlášené sbírky věnovali jeho přítelkyni a třem dětem už téměř čtyři miliony korun a další příspěvky přicházejí.

Vyplývá to z informací zveřejněných na webu sbírky, kterou organizuje Štěpánka Batíková ze společnosti Universal Music. Poslední rozloučení s hudebníkem se konalo dnes ve Frýdku-Místku.

"David se svojí kapelou Bandjeez musel kvůli své nemoci a omezením spojeným s pandemií covid-19 zrušit naprostou většinu svých koncertů v roce 2020. I z těchto důvodů se ocitl s rodinou v kritické finanční situaci," vysvětlili organizátoři sbírky. Výtěžek má pomoci jeho přítelkyni a jejich třem malým dětem. "Příspěvky půjdou na částečné zaplacení hypotéky a na další nezbytné rodinné výdaje," uvedli.

Smrt Stypky zasáhla řadu jeho kolegů. "Odešel nám kamarád. Jeden z největších. Člověk, který mě inspiroval od mých 14 let," uvedl na svém facebooku Mirai Navrátil, zpěvák kapely Mirai. Stypka se autorsky podílel na řadě skladeb této formace.

"Svým géniem, intelektem a vtipem mi dával pocit, kdykoliv jsme spolu v začátcích přejeli hranice Frýdku, že i když je Praha pro kluky z Frýdku cizí svět, najednou tam člověk vedle Davida patřil. Měl jsem pocit, že Frýdek pod Davidovou skrytou záštitou dobývá republiku," doplnil Navrátil.

Témata: David Stypka