Lenka Hlavatá z Milionáře mezi námi vyráží dech! Žila na hranici chudoby?!

Lenka Hlavatá

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. ledna 2021 11:50 | Aktualizováno: 17. ledna 2021 9:40

Lenka Hlavatá je výkonnou ředitelkou a spolumajitelkou firmy Hlavatý & Partners Consulting Group. Účast v úspěšné reality show televize Prima Milionář mezi námi ji ale představila v úplně jiném světle. Který pro ni překvapivě není cizí.

Lenka přiznává, že sama netušila, do čeho jde. "Netušila jsem vůbec, co mě čeká ani kam zamíříme. Postupně jsem zjistila, že míříme na Hlavní nádraží, odkud rychlík odjíždí v nějakou konkrétní hodinu. Když jsem si představila, jaké jsou trasy rychlíků z Prahy, měla jsem dva tajné tipy. Ale neměla jsem moc času o tom přemýšlet, pamatuji si, že celé dopoledne před odjezdem bylo poměrně hektické," svěřila se.

S minimem peněz ale vyžít zvládá. "Umím uvařit z 550 korun na týden. Samozřejmě je lepší, když jsou na to dva, jednak se pro druhého lépe vaří a jednak máte větší prostor realizovat tzv. úspory z rozsahu. Jde při tom hlavně o rozumnou kombinaci surovin, které se dají využít na různé způsoby," prozradila.

Podle svých slov není moc náročná, co se jídla týká, a jen pro ni jí prý vařit nebaví. "Ale měla jsem například luxusní šťouchané brambory s libečkem, které jsem si navíc sama nasbírala v rámci paběrkování s potravinovou bankou," dodala pro web televize Prima.

Sama má totiž s nedostatkem peněz zkušenosti. "Jednak pocházím z rozvedeného manželství, což znamená, že matce coby samoživitelce často na jídlo zbývalo méně než 2 000 korun na měsíc, a to nikoli pro jednu, ale pro tři osoby. Když jsem přišla do Prahy na vysokou školu, měla jsem, jestli si dobře vzpomínám, asi 3 000 korun měsíčně na všechno, včetně zaplacení kolejí," řekla.

Témata: Lenka Hlavatá Milionář mezi námi