Jiřina Bohdalová emotivně vzpomínala: Slzy na krajíčku kvůli režiséru Filipovi (†90)!

Jiřina Bohdalová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2021 11:41

Odchod Františka Filipa zasáhl mnoho jeho kolegů a spolupracovníků, což demonstroval televizní rozhovor, který poskytla Jiřina Bohdalová. Oblíbená herečka měla slzy na krajíčku, když o něm mluvila.

Jen příbuzní a pár přátel mělo kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru možnost se ve čtvrtek na pražském Vyšehradě rozloučit s Františkem Filipem (†90). Nechyběla mezi nimi legendární Jiřina Bohdalová.

Slavnou herečku po smutečním aktu odchytil moderátor do vysílání zpravodajské stanice České televize, se kterou byl zesnulý filmař zcela neodmyslitelně spjatý. Bohdalová tam na něj dojemně zavzpomínala.

„My jsme se hlavně znali strašnou dobu. Prakticky jsme vedle sebe šli tím životem 65 let, to je skutečně dlouhá cesta,“ uvedla s tím, že se poznali jako spolužáci na AMU. Ona si následně zahrála v jeho seriálech F. L. Věk či Chalupáři.

Ze živého vstupu nakonec musela Bohdalová odejít, protože ji pohltily emoce. „On byl strašně hodnej člověk… A nezlobte se, já už dál nebudu mluvit. Já nerada brečím,“ uzavřela krátký rozhovor.

Témata: Jiřina Bohdalová Vojtěch Filip (KSČM)