Vojta Kotek: Rok a půl po smrti otce promluvil o nejtěžším okamžiku!

Vojtěch Kotek 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2021 11:42

Od náhlé a nečekané smrti Václava Kotka uplynul již téměř rok a půl. Jeho syn Vojtěch teprve nyní prozradil, jaký okamžik byl tehdy vůbec nejtěžší. Od rodiny totiž dostal nadmíru složitý úkol.

Vojta Kotek se v posledních letech musel vypořádat minimálně se dvěma osudovými ranami. Již před vážnou dopravní nehodou, která se mu přihodila loni v létě, se vyrovnával s tragickou smrtí otce.

Václav Kotek (†66) byl členem Divadla Járy Cimrmana, zemřel v červenci 2019 po vážném úrazu. Jeho syn nyní v rozhovoru pro Reflex popsal, jak složité pro rodinu bylo vyrovnat se s odchodem blízkého člověka.

„Nejtěžší byl určitě okamžik, kdy jsem to asi dva nebo tři dny po tátově smrti musel oznámit babičce, tedy jeho mámě,“ cituje slova herce a režiséra webu blesk.cz. Vojtěch po tátovi převzal roli u Cimrmanů.

Začátky ale byly těžké. „Když jsme měli vystupovat poprvé, já se zalkl už při semináři – úplně mi vyschlo v krku, takže jsem vůbec nemohl promluvit. Zdeněk mi musel přinést vodu a nakonec jsem to nějak rozdejchal, ale dodnes je mi při každém tomhle představení trochu úzko,“ přiznal Kotek.

Témata: Vojtěch Kotek Václav Kotek