Dominika Cibulková: Dostane druhou dávku vakcíny? Experti občany nepotěší!

Dominika Cibulková 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2021 11:01

Slovensko je v šoku z toho, že tenistka Dominika Cibulková předbíhala při očkování. V zemi se proto řeší, zdali by vůbec měla dostat druhou dávku vakcíny. Odpověď expertů občany nepotěší!

Jak vás stars24.cz informoval, Slovensko žije v posledních hodinách skandálem v samém úvodu očkovací kampaně. Na řadu se totiž s opravdu výrazným předstihem dostala známá osobnost, tenistka Dominika Cibulková.

Vakcína se ovšem skládá ze dvou dávek, a tak se u našich sousedů řeší, zdali by ji sportovkyně, která je toho času na mateřské, měla dostat. Experti mají v tomto ohledu jasno, i když se to běžným občanům nemusí líbit.

„Je správné, aby po aplikaci první dávky dostal pacient i druhou. V opačném případě by šlo o plýtvání vakcínou,“ řekl slovenskému webu cas.sk odborník, který si kvůli citlivosti celého případu přál zůstat v anonymitě.

„Když už dostala první, měla by dostat i druhou dávku, aby nevyšla vniveč. Jsem však proti přednostnímu očkování jakýchkoliv celebrit. Vakcína je potřeba pro doktory a starší lidi,“ vzkázal předseda tamních lékařských odborů Peter Visolajský.  

Témata: Dominika Cibulková očkování