Stypku oplakává i frontman známé kapely: Mirai popsal poslední setkání!

Mirai Navrátil a David Stypka. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. ledna 2021 17:40 | Aktualizováno: 10. ledna 2021 22:04

Českou hudební scénou dnes otřásla zpráva o smrti Davida Stypky, který bojoval s dlouhodobou nemocí. Držitel Ceny Anděl měl řadu ctitelů i mezi kolegy, patřil k nim třeba zpěvák kapely Mirai.

S Davidem Stypkou (†41) spolupracoval také frontman jedné z nejznámějších českých kapel Mirai Navrátil. „Odešel nám dnes v noci kamarád. Jeden z největších,“ napsal na osobním instagramovém profilu.

Známý písničkář ho prý inspiroval od 14 let. „Byl vzorem ve smyslu přirozené autority, charismatu, autorství, který mě učil psát, sám se podílel na spoustě našich skladeb. Který mi svým géniem, intelektem a vtipem dával pocit, že i když je Praha pro kluky z Frýdku a priori cizí svět, najednou tam člověk vedle Davida patřil,“ pokračoval zpěvák japonského původu.

„Zažili jsme si hodně, ale zatraceně málo vzhledem k tomu, co nás ještě čekalo. Mrzí mě, že jsme se týden zpátky neobjali z opatrnosti kvůli covidu. Nesl jsem Ti knížku a pár drobností. Řekl jsi mi: Děkuji Ti moc, kamaráde, trochu smutně, jako bys tušil, ale s nadějí,“ uvedl Navrátil.

„A to já Ti děkuji moc, kamaráde. Jsem Tvým dlužníkem. Měj se tam nahoře pěkně. Odešel jsi zatraceně brzo a trhá mi to srdce,“ dodal frontman Mirai s výzvou k lidem, aby respektovali soukromí rodiny a kapely.

Témata: Mirai (skupina) David Stypka