Daniel Landa býval Kouzelník Žito: Teď prý shání mudrce kvůli koronaviru!

Daniel Landa (30. listopadu 2015) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. ledna 2021 8:48

Daniel Landa již mnohokrát zaskočil spoluobčany, třeba když se vydával za Kouzelníka Žita. Teď zase podle svých slov shání mudrce, kteří zemi pomohou s koronavirovou pandemií. Zpěvák se v tomto problému velice aktivně angažuje.

Provozovat profesi, kterou si sám zvolil, je mu v současnosti z větší části zapovězeno, tak na sebe Daniel Landa v tomto týdnu upozornil jinak. Do Poslanecké sněmovny přinesl petici Blanický manifest, jejíž signatáři se v mnoha ohledech vymezují proti jednání státu v době koronavirové pandemie.

Podle zpěváka se vztah lidí k vládě od jara neustále vyvíjel. Autor mnoha známých hitů v rozhovoru pro deník Právo popsal, jak v březnu „všichni makali a poslouchali“. Bylo to prý tehdy jasné.

Poté však došlo dle jeho názoru ke zlomu. „Přicházely série různých nařízení, které byly víceméně neúspěšné. A tahle metoda pokus omyl doteď neskončila,“ uvedl a naznačil, co je cílem jeho iniciativy.

„Za sebe můžu říct jen to, že hoří v týlu a sháním mudrce, aby nám s tím pomohli. To je moje hlavní message. Sám jedním z mudrců rozhodně nejsem, ale stejně tak nejsem ani ‚covidův popírač‘,“ konstatoval Landa.

Témata: Daniel Landa