Anna Kameníková: S Boženou Němcovou by neměnila!

Anna Kameníková v minisérii Božena. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2021 9:29

Filmaři si ji vybrali pro roli Boženy Němcové, Anna Kameníková nakonec ztvárnila její mladší já. V reálu by si s ní ale své místo na tomto světě vyměnit nechtěla. Jaký je důvod?

Annu Kameníkovou mají televizní diváci o lednových víkendech možnost vidět v minisérii Božena z dílny České televize. Dcera Jitky Asterové se o roli slavné spisovatelky rozpovídala v rozhovoru pro Deník.

Podle herečky nebylo Boženě Němcové co závidět. „Nejvíc si cením, že dokázala žít bez ohledu na konvence, pravidla společnosti. Já bych to v její době nezvládla,“ přiznala bez skrupulí.

Někomu možná sympatická zrzka ve filmu nesedí, ona se ale snažila najít něco, co by ji s Němcovou pojilo. „Pokud mám s Bárou něco společného, tak je to určitě touha po lásce. Celý život po ní prahla dychtivě a zoufale. A i pro mě je to důležité a vždy tomu tak bylo,“ uvedla.

„Za roli Boženy Němcové jsem vděčná, řadím ji v mé herecké kariéře úplně nejvýš. Nikdy předtím mi nebyl svěřen takto obšírný a těžký úkol. Natáčení byl ohromný zážitek,“ dodala Kameníková.

Témata: Anna Kameníková