Uplakaná Daniela Písařovicová: Potoky slz a zlomený hlas kvůli odchodu z ČT!

Daniela Písařovicová se po 16 letech rozloučila s ČT 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. ledna 2021 15:25 | Aktualizováno: 7. ledna 2021 15:15

Česká televize přišla o jednu z nejvýraznějších tváří! Po letech skončila moderátorka Daniela Písařovicová, která diváky upoutala nejen v Událostech, ale i díky svým tanečním schopnostem, které předvedla v pořadu StarDance. Loučení s kolegy a diváky bylo dojemné a uplakané!

Po 16 letech z České televize definitivně odešla moderátorka Daniela Písařovicová. Na obrazovkách se naposledy objevila v prosinci, loučení s diváky i kolegy v přímém přenosu bylo velmi dojemné! Od kolegy Martina Řezníčka dostala na závěr Událostí krásnou kytici.

„Byla jsi skvělá kolegyně, byla jsi skvělá kamarádka,“ prohlásil moderátor. Písařovicová byla viditelně dojatá, přesto zvládla poděkovat nejen svým dosavadním spolupracovníkům, vedení veřejnoprávního média, ale i věrným divákům.

„Děkuji vedení České televize za příležitost, kterou mi dalo, a také za množství příležitostí, které jsem si užila a které mě strašně bavily a naplňovaly,“ řekla Písařovicová s tím, že dělala práci, kterou miluje.

Jak zpětně přiznává, loučení pro ni nebylo snadné! „Psali jste mi, jak jsem byla statečná, že jsem ustála rozloučení v Událostech... Nooo, asi minutu po znělce už teda fakt ne, protože mám (pardon měla jsem) úžasný kolegy, kteří se se mnou přišli rozloučit na moje poslední vysílání... a přinesli mi kromě jinýho i ten největší větrník, kterej jsem kdy viděla a kterej už samozřejmě není...“ prozradila na instagramu, co se dělo, když se vypnuly kamery. Zároveň poděkovala svým příznivcům za podporu i krásné zprávy, které od nich dostává.

Nebyla to ale jediná chvíle, kdy měla moderátorka oči zalité slzami! O pár dní dříve se Písařovicová rozloučila také v pořadu Události, komentáře. Ve studiu s ní byla i její kolegyně Jana Peroutková, podle které kolegové o Daniele mluví jako o spontánní, usměvavé a pečlivé osobě.

„Ať jsi šťastná,“ dodala Peroutková roztřeseným hlasem. „Děkuji,“ odvětila končící moderátorka, která nedokázala zamaskovat dojetí. Když Písařovicová přebírala pugét, byla už viditelně rozrušená. „Nashledanou. Už to vypněte,“ mávla následně na kameramany se slzami v očích!

O tom, kam povedou její další kroky, zatím Písařovicová veřejně nemluví. Jak vás již server stars24.cz informoval, moderátorka teď plánuje zhruba čtyřměsíční pauzu. Objevily se informace, že by poté mohla nastoupit do DVTV, kterou založili někdejší moderátoři České televize Daniela Drtinová a Martin Veselovský. Podle serveru expres.cz by mohla nahradit těhotnou Emmu Smetanu, která by na podzim měla porodit druhého potomka.

Témata: Daniela Písařovicová Česká televize TV (Drtinová Veselovský) DV