Zmatky kolem Jiřiny Bohdalové: Jdu se za pár dní očkovat, tvrdí herečka. Má to ale háček!

Jiřina Bohdalová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. ledna 2021 18:05

Už několik dní jsou v tuzemských nemocnicích očkováni zdravotníci proti koronaviru. Brzy by měli přijít na řadu i senioři a další ohrožené skupiny. Jak se ale zdá, kolem očkování panují pořádné zmatky! Herečka Jiřina Bohdalová (89) tvrdí, že i ona vakcínu za pár dní dostane. Jenže nemocnice ji na žádném seznamu nemá!

Jak vás již server stars24.cz informoval, herečka Jiřina Bohdalová se měla stát jednou z tváří podpory očkování proti koronaviru. Celou věc ale doprovází pořádné zmatky! Média původně uváděla, že si má díky tomu herečka přijít na pořádný balík, to ale Bohdalová obratem popřela.

Naopak poukázala na to, že jde o prevenci a osvětu a ne o komerční reklamu, tudíž by si za kampaň nikdy nevzala ani korunu. „Štve mě, pokud si to někdo vyložil, že jsem si za to vzala honorář, není to tak!“ prozradila před pár dny Blesku.

A i když se mluví o kampani, ukázalo se, že žádná konkrétní podoba ani dohoda zatím neexistuje. Bohdalová totiž Deníku N řekla, že ji zatím nikdo s konkrétním projektem neoslovil.

„Pouze jsem souhlasila s tím, že jsem ochotná veřejně podpořit myšlenku očkování proti koronaviru. Už dávno jsem překročila věk, který se nazývá rizikový, od poloviny března minulého roku sedím doma a nechtěla bych zbytek svého života strávit mezi čtyřmi stěnami,“ vysvětlila.

Bohdalová zároveň prozradila, že se nechá očkovat už příští týden v pražském IKEM. „Je to velká šance vrátit se do normálního života,“ je přesvědčena herečka. „Jdu 7. ledna na první dávku vakcíny. Doufám, že v mém věku, kdy mi bude za pár měsíců 90 let, mě vezmou i bez protekce a bez předbíhání,“ dodala.

Má to ale háček. Nemocnice tvrdí, že to není pravda. Prozatím totiž vakcínu dostanou pouze tamní zdravotníci a hospitalizovaní senioři. „Nevíme vůbec o tom, pro nás je to překvapení, že bychom paní Bohdalovou měli očkovat,“ řekla pro Seznam Zprávy mluvčí IKEMu Markéta Šenkýřová s tím, že Bohdalová na tomto seznamu není.

Témata: Jiřina Bohdalová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Nemocnice IKEM očkování