Eva Pilarová (†80): O smrti se nechtěla bavit! Pak…

Eva Pilarová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. prosince 2020 10:21

Je to již více než devět měsíců, co nás opustila zpěvačka Eva Pilarová. Jak vlastně prožila poslední okamžiky mezi námi? Až v těchto dnech to prozradil kněz, který byl jejím dobrým přítelem.

V závěrečných dnech roku 2020 je dobré si připomenout, kdo nás během uplynulých dvanácti měsíců opustil. V polovině března zemřela Eva Pilarová (†80), na poslední cestu ji následně vyprovodil kněz Marián Pospěcha.

Toho s ní pojilo přátelství, dobře si prý rozuměli. „Povídali jsme si o mnoha věcech v životě, ale dlouho ne o smrti. Když se její život blížil ke konci, Eva to cítila a poprosila mě, abych jí na její konečné cestě doprovodil,“ řekl v pořadu Blízká setkání.

Pilarová si podle něj do poslední chvíle udržela svěžest. „I uprostřed bolesti a slabosti zůstala silná. To bylo velmi inspirující. Pro nás blízké byla učitelkou v tom finálním stádiu svého života,“ konstatoval kněz.

Pospěcha měl dokonce tu čest si se slavnou zpěvačkou zazpívat. „Nebyl mi blízký její styl a neznal jsem moc ani její písničky. Abych se o ní něco dozvěděl, musel jsem poslouchat její texty. Překvapilo mě, že jsou vlastně velmi duchovní,“ svěřil se.

Témata: Eva Pilarová